Expressieprofiel

Ben jij dol op muziek maken of speel je graag toneel? Maak je wel eens filmpjes op je smartphone of hou je van tekenen? Dan is het expressieprofiel precies wat jij zoekt. Want die biedt naast de gewone lessen extra ruimte voor dramatische vorming, voor muziek en beeldende vorming.

Wil je met andere enthousiaste kinderen ‘jouw’ talent ontwikkelen, dan is ons expressieprofiel iets voor jou. Je bent niet alleen actief bij de drie kunstvakken maar ook buiten de deur.

Wat verwacht onze school van jou?

  • Je hebt inzet en bent enthousiast
  • Je hebt lef en doet graag je best
  • Je kunt goed kijken en luisteren
  • Je hebt een eigen mening
  • Je toont respect voor de mening van anderen

Dat zijn de vaardigheden waar het in de expressieklas om gaat. Vaardigheden waar je nu en later veel plezier van hebt!

Het programma

In het expressieprofiel heb je alle verplichte vakken. Daarnaast heb je zes uur voor muziek, drama en beeldende vorming. en natuurlijk heb je ook elke week de studieles en het mentoruur.

Workshops
Een paar keer per jaar zijn er workshops. Dan krijg je bijvoorbeeld les in streetdance of we gaan naar een speciaal popconcert. We hebben op school wel eens les gehad van mensen van de circusschool. We gaan naar een echt toneelstuk in de schouwburg en we bezoeken het museum. Zomaar wat voorbeelden dus.

Expressie avond
Als leerling van het expressieprofiel laat je bij de expressieavond aan je ouders en aan elkaar zien wat je bij beeldende vorming hebt gemaakt. Je maakt samen een kleine tentoonstelling van het werk en er zijn optredens in de aula. Soms staat iemand alleen op het toneel maar meestal laat je samen met anderen zien en horen wat je kunt. Reken maar dat de zaal vol zit!

Kosten
Het expressieprofiel biedt een hoop extra activiteiten: die workshops door een dansdocent of muzikant, dat theater- en museumbezoek, het expressiekamp naar Amsterdam in de tweede klas. Dat kost natuurlijk een hoop geld. We vragen daarom een verplichte bijdrage van € 175,– per jaar.

Contact

Neem contact op met onze expressiecoördinator, mevr. Kathy Hermanns.
khermanns@ovmz.nl