Score Cambridge schrijfvaardigheidsproject

Vorige jaar deden drie examenklassen mee aan een gespreksvaardigheidsproject van Cambridge English. De resultaten hiervan waren erg positief. Deze winter namen we daarom weer deel aan een project van Cambridge, dit keer voor schrijfvaardigheid. Vier klassen schreven een opstel in het Engels over ‘beroemd zijn’. Het was een pittige opdracht die door Cambridge is nagekeken en beoordeeld. De beoordeling gebeurt op basis van het Europees Referentie Kader, waarbij alle Europese leerlingen van moderne vreemde talen op dezelfde manier worden beoordeeld. De niveaus lopen van A1-A2-B1-B2-C1-C2. Voor schrijfvaardigheid is het eindniveau bij BB gesteld op A1, bij KB op A2 en bij TL op A2/B1. De sectie Engels is supertrots op onze leerlingen, waarbij de overgrote meerderheid nu op B1 presteert. Zelfs één leerling scoort op C1+ niveau, welk gelijk staat aan het VWO+ eindniveau. Wat een toppers!