Onze school een hockeyschool?

Op vrijdag 31 maart vonden de voorrondes van Olympic Moves Hockey plaats bij Hockeyclub Schaerweijde te Zeist. Verschillende scholen gaan tegen elkaar strijden om een plek te kunnen bemachtigen in de finale (9 juni te Amsterdam). Onze school was vertegenwoordigd met 4 teams (er zijn 6 verschillende categorieën); dit waren team klas 1 en 2 jongens, team klas 3 en 4 meisjes (ook onze klas 1 en 2) en schoolteams heren en meiden bestaande uit leerlingen uit alle leerjaren. Totaal zijn er rond de 50 leerlingen in de ochtend of middag actief geweest bij deze sportieve happening.

De jongste heren beten de spits af in poule van 5 speelde ze 4 wedstrijden, één wedstrijd gelijk gespeeld en drie verloren. Ze waren niet kansloos, maar de tegenstand had meer fysiek/ tactiek in huis en waren duidelijk nog een maatje te groot. Het heren schoolteam had maar één tegenstander en dit was daarom direct te finale. Het was een gelijk opgaande strijd tegen het christelijk lyceum Zeist, we kwamen met 1-0 voor maar in de laatste minuten verloren we met 1-2. Er waren kansen voor de winst, maar deze helaas zijn niet omgezet in de winst.

Team klas 3 en 4 meisjes begonnen ’s ochtends vroeg met veel enthousiasme aan een goede warming-up, ze hadden er zin in! Door een niet volledig team te kunnen maken van klas 1 en 2 meisjes en klas 3 en 4 meisjes, speelden 8 brugklassers in de poule van klas 3 en 4 meisjes. Vol goede moed en onder leiding van coach Roos Bruning wonnen ze de eerste wedstrijd. De drie wedstrijden daarna waren lastiger en verloren ze. De tegenstanders waren zowel figuurlijk als letterlijk een maatje te groot. Het meisjes schoolteam zat ik een poule van 3. Ondanks een sterke verdediging, het goede samenspel en een positieve sfeer lukte het OSGS maar niet om tot scoren te komen en verloren de wedstrijden. Maar niet getreurd, alle deelnemers hebben onze school eervol verdedigd en kijken ernaar uit om volgend jaar wederom een gooi te doen naar de titel.

            

Ons team klas 1 en 2 meisjes                                      Ons team klas 1 en 2 jongens